نوشته شده توسط : lsdf

دفتر پژوهش و بررسی های خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی علاوه بر انتشار روز شمار تاریخ معاصر ایران، گزارشی را با عنوان 'جهان در هفت روز پیش رو' با هدف ارایه گزیده ای از اهم رویدادهای مهم جهانی منتشر می سازد. گزارش حاضر بیست و هفتمین شماره از این مجموعه است.

علاقمندان می توانند گزارشهای مشابه را در روزهای جمعه هر هفته بر صفحه پژوهش وبسایت ایرنا، پیگیری كنند.

**سوم مارس

- تصمیم امپراتور اتریش مبنی بر قرار دادن زبان آلمانی به عنوان زبان رسمی در سراسر این امپراتوری، موجب آغاز انقلاب مجارستان علیه سلطه اتریش شد كه بعدها به كمك نیروهای روس به شكست استقلال طلبان انجامید اما با پایان جنگ جهانی اول، فروپاشی این امپراتوری و تجزیه آن، مجارستان به استقلال دست یافت.(1848)

- به دنبال شكست امپراتوری عثمانی در جنگ با روسیه، معاهده 'سان استفانو' در محلی به همین نام در شهری نزدیك استانبول، بین روسیه و عثمانی امضا شد. به موجب این معاهده، صربستان و رومانی از عثمانی جدا و مستقل شدند و بلغارستان نیز استقلال داخلی یافت.(1878)

- با استقرار حكومت بلشویكی در روسیه و قطع عملیات نظامی در جبهه شرق، در جنگ جهانی اول، قرارداد صلحی بین آلمان و شوروی پس از به نتیجه نرسیدن دور اول مذاكرات بدلیل شرایط سنگین پیشنهادی از جانب آلمان، در دور دوم مذاكرات در 'برست لیتوسك'(شهری در لهستان) امضا شد. به موجب این قرارداد، روسیه علاوه بر لهستان و فنلاند، ایالات ساحلی بالتیك و روسیه سفید و اوكراین را به آلمانی ‏ها و قسمتی از متصرفات خود در قفقاز را به ترك‏های عثمانی واگذار كرد و از متصرفات خود در بالكان به نفع اتریش صرفنظر نمود.(1918)

- پس از شكست سنگین ارتش بعث عراق از نیروهای ائتلاف غرب به رهبری آمریكا و ضعف این رژیم، انتفاضه شعبانیه(به دلیل تقارن آن با ایام ماه مبارك شعبان) مردم عراق علیه رژیم دیكتاتوری 'صدام حسین' آغاز شد. این انتفاضه پس از یك ماه توسط حزب بعث حاكم سركوب شد .(1991)

- به مناسبت تاجگذاری 'ملك حسین دوم ' این روز، روز ملی'مراكش'(مغرب، كشوری در شمال غربی قاره آفریقا) اعلام شد.(1961)

- جنگ دوم تریاك با اعلان جنگ انگلیس و فرانسه به چین، آغاز شد. این جنگ تا سال 1860میلادی ادامه یافت و به شكست نظامی چین انجامید. طبق قرارداد پایانی این جنگ، دولت چین قبول كرد كه تجارت تریاك انگلیس با چین قانونی شود، بنادر خود را به روی قدرت های وقت بازبگذارد، از واردات این كشورها عوارض گمركی نگیرد و مانع مهاجرت كارگران پركار و ارزان مزد چینی به آمریكای شمالی (كانادا و ایالات متحده) و مستعمرات قدرت ها نشود.جنگ تریاك اول، به دلیل دور ریختن تریاك های كشور انگلیس توسط دولت چین كه از هند به چین صادر می شد، صورت گرفت.(1857)

- 'نیكلای دوم' تزار روسیه با ایجاد مجلسی مركب از نمایندگان منتخب مردم به نام 'دوما'، به منظور پایان بخشیدن به شورش ها و ناآرامی ها در این كشور كه به سبب فقر توده ها و نظام ارباب و رعیتی روسیه بود، موافقت كرد. اما این تصمیم نیز موجب پایان این شورش ها و ناآرامی ها نشد.(1905)

- پیروزی 'دمیتری مدودف' نامزد حزب روسیه متحد به رهبری 'پوتین' در انتخابات ریاست جمهوری روسیه با كسب 2/70 درصد آراء اعلام شد.(2008)

**چهارم مارس

- قتل عام مردم شهر'تریپولیتزا'(در شبه جزیره موره) در جریان جنگ های یونان و عثمانی، با تصرف این شهر اتفاق افتاد. در جریان این تصرف، نیروهای یونانی، 12هزارنفر از مسلمانان این شهر را كشتند.(1823)

- قرارداد خروج ایران از هرات در زمان 'ناصرالدین شاه قاجار' امضا شد. در پی تصرف هرات توسط 'ناصرالدین شاه قاجار'با تحریك و تشویق روس ها، انگلیس به ایران اعلان جنگ داد و با هشت كشتی جنگی، جزیره خارك و بندر بوشهر را به تصرف خود در آورد و به پیشروی در داخل خاك ایران پرداخت كه در این زمان ایران با میانجی ‏گری فرانسه مجبور به عقد قراردادی شد كه به موجب آن مجبور شد تا هرات را تخلیه و از هرگونه ادعای حاكمیت و سلطنت بر افغانستان صرف نظر نماید.(1857)

- پس از پیروزی جبهه نجات اسلامی در انتخابات پارلمانی الجزایر، این جبهه توسط شورای حكومتی كه پس از استعفای شاذلی بن جدید' رییس جمهور وقت الجزایر، بسر كار آمده بود منحل و آراء انتخابات باطل اعلام شد. این مساله، دامنه اختلافات بین دولت و اسلام گرایان را گسترش و موجب زد و خوردهای خیابانی شد. (1992)

**پنجم مارس

- ' ژوزف ویساریونوویچ جوگاشویلی' موسوم به 'استالین' رهبر دیكتاتور اتحاد جماهیر شوروی سابق در سن هفتاد و چهار سالگی درگذشت. وی پس از مرگ لنین، حاكم مطلق شوروی شد و از سال 1941 تا 1945 جنگ علیه آلمان را رهبری كرد و با شركت در كنفرانس تهران و یالتا توانست نفوذ قابل ملاحظه‏ای را برای شوروی در اروپا و سازمان ملل كسب نماید. بعدها روش او در حكومت با سیاست دوری از غرب در سال‏های پس از جنگ به 'سیاست پرده آهنین'معروف شد.(1953)

- 'میلان بابیچ' رییس جمهوری سابق صربهای كرواسی در زندان بین المللی لاهه خودكشی كرد. وی كه پس از اعلام استقلال كرواسی در سال 1991میلادی، استقلال صربهای كرواسی را اعلام داشته و به ریاست جمهوری آنان (جمهوری كرایینا) انتخاب شده بود بعدها به اتهام ارتكاب جنایت جنگی و نقض حقوق بشر در دادگاه بین المللی لاهه محاكمه و در سال 2005 میلادی با توجه به اعتراف و ابراز ندامت از عمل خود با رعایت چند درجه تخفیف به 13 سال زندان محكوم شد.(2006)

**ششم مارس

- 'شارل پنجم' معروف به 'شارلكن' امپراتور تاریخی اروپا(اسپانیا، اتریش، آلمان، قسمت هایی از هلند و بلژیك) در جنگ با اتحادیه پروتستان ها(متشكل از امرای پروتستان مذهب آلمانی)به پیروزی رسید.(1552)

- جنگ‏های سیزده ساله كه میان فرانسه و اسپانیا از یك سو و دولت ‏های عضوِ اتحاد كبیر لاهه یعنی انگلیس، هلند و آلمان از سوی دیگر روی داده بود،پس از انعقاد معاهده 'راش تات' میان 'شارل ششم'(امپراتور پروس و اتریش) و 'لویی چهاردهم'(پادشاه فرانسه)به پایان رسید.(1714)

- روز ملی و استقلال كشور آفریقایی'غنا'از استعمار انگلیس اعلام شد.(1957)

- دكتر 'احمد سوكارنو' اولین رئیس جمهوری اندونزی با اعلام فرضیه دمكراسی هدایت شده، پارلمان این كشور را منحل كرد. وی پیرامون دلایل این انحلال اعلام كرد كه معتقد به آراء نصف به علاوه یك نیست و ضمنا در این پارلمان ارزش نمایندگان، شخصیت، تحصیلات و تجربه، درجه وطندوستی و مردم خواهی آنان نیز متفاوت است.(1960)

**هفتم مارس

- استعمار كشور آفریقایي'مراكش' توسط استعمارگران فرانسوی با امضای توافقنامه ای میان سلطان مراكش و دولت فرانسه برای رسمیت یافتن تحت الحمایگی این كشور توسط فرانسه آغاز شد. اما با مبارزات مردم و از جمله قیام 'عبدالكریم ریفی' و حوادث پس از جنگ جهانی دوم، مراكش پس از حدود نیم قرن از سلطه فرانسه به استقلال رسید.(1912)

- منطقه معروف 'رنانی'(منطقه ای در آلمان) كه مورد اختلاف آلمان و فرانسه بود، پس از اعلام بی طرفی این منطقه بر طبق معاهدات 'ورسای و لوكارنو' به تصرف نیروهای مسلح آلمان نازی درآمد.(1936)

- كانال سوئز پس از جنگ سوئز و خروج نیروهای بیگانه بازگشایی شد.(1957)

**هشتم مارس

- 'جبهه آزادی بخش مورو' مبارزات خود را علیه حكومت 'ماركوس' رییس جمهور دیكتاتور فیلیپین بدلیل وابستگی او به آمریكا و كشورهای غربی، سركوب و كشتار مخالفان آغاز كرد. این جبهه در حدود بیست سال به مبارزه مسلحانه علیه سیاست‏های ضد اسلامی ماركوس ادامه داد و سرانجام با آتش‏بس و امضای قرارداد صلح توانست حق برخورداری مسلمانان از كرسی‏های مخصوص در پارلمان و دیوان عالی كشور و هم‏چنین خودمختاری مسلمانان در ایالت مسلمان نشین میندانائو(شهری در فیلیپین) را دریافت كند.(1968)

- 'ادواردو داتو' نخست وزیر اسپانیا در شهر 'مادرید' به دست آنارشیستها هدف گلوله قرار گرفت و پنج روز بعد درگذشت.(1929)

**نهم مارس

- كلیسای معروف'نُتْرْدام' پس از 114 سال كه از زمان شروع ساخت آن می گذشت، در پاریس افتتاح شد. كلیسای نُتْرْدام در زمینی به طول 130 متر و عرض 108 متر قرار دارد كه ارتفاع ساختمان آن 35 متر و تا نوك این بنا، 69 متر می‏باشد.(1250)

- اتحادیه 'دول ثلاثه' كه برای تقسیم كشور لهستان میان امپراتوری روسیه، اتریش و پروس بوجود آمده بود، پس از 83 سال منحل شد. این اتحادیه كه مخالفان به آن'اتحادیه مجرمین' لقب داده بودند به عنوان بزرگترین دشمن امپراتوری فرانسه، سبب سقوط ناپلئون شده بود.(1878)

- جنگ چهار ماهه ایتالیا و یونان، پس از حمله ایتالیا به این كشور، در جریان جنگ جهانی دوم، با پیروزی یونان پایان یافت.(1941)

- بزرگترین شورش استقلال طلبی در قبرس (جزیره ای در مدیترانه شرقی) بدنبال تبعید 'اسقف ماكاریوس' به جزیره 'سهچیلس' در اقیانوس هند، اتفاق افتاد. بازداشت و تبعید ماكاریوس بعد از بی نتیجه ماندن مذاكرات وی با 'سرجان-هاردینگ' فرماندار انگلیسی قبرس بر سر استقلال این جزیره صورت گرفته بود.(1956)

- 'مناخیم بگین' وزیر مشاور در امور خارجه، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و از پایه گذاران این رژیم بر اثر حمله قلبی در سن 79سالگی درگذشت.او كه به قاتل مردم فلسطین شهرت دارد، طرح تجاوز سراسری به لبنان در سال 1982میلادی، پیشروی تا بیروت و قتل عام ساكنین اردوگاه‏های صبرا و شتیلا در دوره پنج ساله نخست وزیری خود رهبری كرد.(1992)

**2059**9128**1717



:: برچسب‌ها: ماکرو ,
:: بازدید از این مطلب : 656
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lsdf
عربستان سعودی بزرگترین تولید کننده نفت جهان است

عربستان سعودی بزرگترین تولید کننده نفت جهان است

انتشار اخبار مربوط به انفجار در یک خط لوله عربستان سعودی، بهای نفت خام را در جهان به بیشترین میزان خود در بیش از سه سال و نیم گذشته رساند.

در آخرین معاملات نفتی در روز پنجشنبه در نیویورک بهای هر بشکه نفت خام برنت ۵ دلار و ۷۴ سنت افزایش یافت و به ۱۲۸ دلار و ۴۰ سنت رسید.

این بالاترین بهای نفت از ژوئیه سال ۲۰۰۸ به این سو بوده است.

هرچند با تکذیب خبر توسط عربستان کمی قیمت پایین آمد.

رکورد پیشین بهای نفت به سال گذشته باز می گردد. زمانی که در لیبی، مخالفان حکومت معمر قذافی دست به اعتراض زده بودند و در این کشور جنگ داخلی شروع شده بود.

وحشت در بازار نفت

از ابتدای سال میلادی جاری، با بالا گرفتن تنش بین ایران و غرب بر سر برنامه هسته ای این کشور، بهای نفت شروع به بالا رفتن کرده بود.

ایالات متحده تحریم های جدیدی را علیه ایران وضع کرد که صنعت نفت این کشور را نشانه گرفته بود و اتحادیه اروپا هم اعلام کرده بود که از ایران دیگر نفت وارد نمی کند.

ایران هم بی کار ننشست و تهدید کرد که اگر تحریم های بیشتری علیه این کشور وضع شود تنگه هرمز را می بندد.

تنگه هرمز که بین خلیج فارس و دریای عمان قرار دارد شاهراه مهم انرژی جهان است. عربستان سعودی، بزرگترین تولید کننده نفت جهان و تعداد دیگری از کشورهای حوزه خلیج فارس، از طریق همین شاهراه است که به کشورهای دیگر نفت صادر می کند.

تحلیلگران اقتصادی می گویند که همه این رویدادها باعث شد که بازار نفت دچار وحشت شود و خبر انفجار در خط لوله نفت عربستان سبب شد که این ترسها دو چندان شود و این طور شد که قیمت ها بالا رفت.

تلاش آمریکا برای کاهش خریداران نفت ایران

مهمترین خریداران نفت ایران، کشورهای آسیایی هستند که اقتصادهای روبه رشدی دارند. از جمله چین، ژاپن، کره جنوبی و هند.

آمریکا در این مدت سعی کرده که این کشورها را راضی کند تا میزان واردات نفت خود از ایران را کاهش دهند تا فشار بیشتری بر تهران وارد شود.

در ابتدای همین سال میلادی (یعنی حدود دو ماه پیش) وزیر دارایی آمریکا، به چین و ژاپن سفر کرد تا این کشورها را متقاعد کند از ایران کمتر نفت بخرند.

از سوی دیگر این بیم هم هست که با قطع خرید نفت از ایران، خریداران باید برای رفع نیازهای خود به سوی تولید کنندگان دیگر بروند. همین امر سبب می شود که قیمت ها بالا برود و رشد اقتصادی جهان دچار اختلال شود.

آمریکایی ها هم در برابر این واهمه خریداران نفت ایران، به آن کشورها اطمینان خاطر دادند که تولید کنندگان دیگری هم در جهان هستند که ذخایر کافی نفت در اختیار دارند و می توانند نیاز آنها را برآورده کنند.



:: برچسب‌ها: سرگرمی , جشنواره ,
:: بازدید از این مطلب : 679
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lsdf

رای گیری تا ساعت شش بعد از ظهر روز جمعه ادامه خواهد داشت و به گفته مقامات وزارت کشور، پس از آن هم احتمالا تمدید خواهد شد

رأی گیری برای انتخابات مجلس ایران در حدود ۴۷ هزار شعبه اخذ رأی در سراسر این کشور در جریان است و زمان رأی گیری تا ساعت ۹ شب تمدید شده است.

پیشتر نیز اعلام شده بود که زمان رای گیری با دو ساعت تمدید، تا ساعت ۸ شب ادامه خواهد داشت.

در حالی که آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران این انتخابات را حساس تر از انتخابات قبلی توصیف کرده است، مخالفان دولت و بخش عمده اصلاح‌طلبان حضور در آن را تحریم کرده اند.

رهبر ایران به تلویزیون ایران گفت که انتخابات وظیفه و حق شهروندان است و "مثل نماز، هر چه به اول وقت نزدیکتر باشد، فضیلت آن بیشتر است."

این انتخابات درغیاب گروه ها و چهره های اصلی جناح اصلاح طلب و در حالی برگزار می شود که مخالفان دولت از حامیان خود خواسته اند که پای صندوق های رای نروند.

آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران در نخستین دقایق پس از آغاز رأی گیری در حسینیه امام خمینی در مرکز تهران رأی خود را به صندوق انداخت.

او در مصاحبه ای که مستقیما از تلویزیون ایران پخش می شد گفت که فشارهای بین المللی، "تحریم ها و تهدیدهای لفظی" علیه ایران زیاد است و به همین دلیل حساسیت این دوره از انتخابات بیشتر است.

به گزارش رادیوی دولتی ایران صندوق های رای در سراسر کشور تا ساعت ۶ بعد از ظهر به وقت محلی به اخذ رای مشغول خواهند بود.

این نخستین انتخاباتی است که پس از انتخابات جنجال برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری در ایران برگزار می شود.

در آن انتخابات که بیش از دو سال و نیم از برگزاری آن می گذرد، نامزدهای اصلاح طلب، میر حسین موسوی و مهدی کروبی، نتیجه اعلام شده انتخابات را دستکاری شده خواندند. حکومت ایران همواره این ادعا را رد کرده و آن را "فتنه گری" خوانده است.

گزارش لحظه به لحظه بی‌بی‌سی فارسی را در طول روز انتخابات دنبال کنید:

گزارش همزمان بی بی سی فارسی
این بخش به طور خودکار به روز می شود

17:34 صولت مرتضوی، رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که مهلت رای گیری برای انتخابات مجلس تا یک ساعت دیگر (تا ساعت 22 به وقت تهران) تمدید شده است. این سومین بار است که مهلت رای گیری تمدید می شود.

17:27 هنگامی که برنامه نوبت شما درباره انتخابات مجلس از تلویزیون بی بی سی فارسی پخش می شد، بر روی امواج این شبکه روی ماهواره های هات برد و W3A پارازیت انداخته شد که پس از مدتی به حال عادی بازگشت.

17:05 بیل اسپیندل، خبرنگار وال استریت ژورنال نوشته است که خبرنگاران خارجی امروز در تهران با اتوبوس به سه حوزه رأی گیری مشخص برده شدند و به آنها هشدار داده شد که به تنهایی از حوزه های دیگر بازدید نکنند

16:23 وزارت کشور ایران ساعت رأی گیری را یک ساعت دیگر (تا 9 شب به وقت تهران) تمدید کرد

16:09 جمشید برزگر، تحلیلگر امور ایران در بی‌بی‌سی می گوید: "به نظر می رسد که شرکت محمد خاتمی به عنوان یکی از شاخص ترین چهره های اصلاح طلب در انتخابات، او و اصلاح طلبان هوادارش را در موقعیتی بسیار دشوار قرار خواهد داد، بی آنکه احتمال گشوده شدن فضای عمل آنان در چارچوب های کنونی حاکمیت افزایش پیدا کرده باشد"

16:05 ستاد انتخابات استان تهران اعلام کرد که فردا تمام مدارس تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات به دلیل ادامه داشتن شمارش آرا در مدارس، تعطیل خواهد بود

15:45 رئیس ستاد انتخابات آذربایجان غربی پیش بینی کرده است که مشارکت انتخاباتی در این استان بالای 60 درصد باشد

15:40 مرتضی تمدن، استاندار تهران گفته است که انتظار دارد در تهران "رکورد جدیدی از مشارکت" به دست بیاید

15:37 حمید امرایی، رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات استان تهران گفت که نتیجه نهایی انتخابات در پاکدشت که فرایند اخذ رای در آن به صورت مکانیزه انجام می‌شود، بلافاصله پس از پایان مهلت رأی گیری اعلام خواهد شد

15:21 صفرعلی براتلو، رئیس ستاد انتخابات استان تهران گفت که مشارکت در انتخابات از میزان پیش بینی شده در نظرسنجی ها بیشتر بوده است و احتمال دارد زمان رأی گیری تا ساعت 10 شب تمدید شود

14:59 یکی از نزدیکان محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران در تماسی که بی‌بی‌سی با او داشت، رأی دادن آقای خاتمی را تأیید کرد

14:30 وزارت کشور ایران زمان رأی گیری را تا ساعت 8 شب به وقت تهران (دو ساعت دیگر) تمدید کرد

14:22 جمشید برزگر، تحلیلگر امور ایران در بی‌بی‌سی می گوید: "در انتخابات مجلس نهم عملا رقابت در دو سطح متفاوت جریان دارد: "رقابتی بیرونی بین نظام با منتقدان و مخالفانش که تا پای صندوق و عصر امشب ادامه دارد و رقابتی درونی میان اصولگرایان که از امشب و از درون صندوق های رای آغاز می شود"

14:20 آقای لوکاس گفت: "کسانی که می‌گفتند احمدی‌نژاد و مشائی به یکباره در چند روز آخر تبلیغات با فهرستی از نامزدها ظاهر خواهند شد، توانایی وزارت اطلاعات برای نظارت بر تحولات را دست کم می‌گیرند"

14:14 اسکات لوکاس، تحلیلگر امور ایران در بریتانیا به رادیو فارسی بی‌بی‌سی گفت: "رهبر ایران به دنبال مجلسی ضعیف است، برای همین به نفع اوست که تکثری از نامزدها از طیفهای مختلف به مجلس راه یابند"

13:55 رئیس قوه قضائیه ایران از فیلتر شدن چند سایت اینترنتی به اتهام تخریب نامزدهای انتخاباتی خبر داد

13:16 خبرگزاری های داخلی ایران می گویند که محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران و از رهبران اصلاح طلبان این کشور در یک حوزه رأی گیری در نزدیکی شهر دماوند رأی خود را به صندوق انداخته است

13:03 احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان ایران گفته است که انتقال رأی دهندگان از یک حوزه به حوزه دیگر برای رأی دادن توسط نامزدها، "خرید رأی" محسوب می شود و آرای خرید و فروش شده باطل خواهد شد

12:59 اردشیر امیرارجمند، مشاور میرحسین موسوی به بی‌بی‌سی فارسی گفت: "به نظر می‌رسد که فراخوان برای شرکت نکردن در انتخابات، به ویژه در شهرهای بزرگ، مورد توجه مردم قرار گرفته است"

12:39 آقای ترکی همچنین گفت 6400 بازرس در استان تهران برای انتخابات نهمین دوره مجلس آموزش دیده اند.

 12:32 نعمت‌الله تركی، رييس هيات بازرسی انتخابات استان تهران گفت 530 مورد گزارش تخلف در استان تهران دریافت شده است.

 12:16شبکه خبر تلویزیون ایران در حال پخش تصاویر حوزه های رأی گیری است و ترانه ها و متن های حماسی پخش می کند

11:47 ایوان واتسون، خبرنگار سی‌ان‌ان که برای پوشش خبری انتخابات ایران در تهران است، در صفحه توییتر خود نوشت: "همه خبرنگاران خارجی را با اتوبوس به حوزه های رأی گیری می برند. انتخاب دیگری نیست"

11:35 لطف الله فروزنده، معاون توسعه منابع انسانی رئیس جمهور ایران پیش بینی کرد که 80 درصد کرسی های مجلس آینده ایران به اصولگرایان تعلق بگیرد

11:22 حسن خمینی، نوه آیت الله خمینی در حسینیه جماران رأی خود را به صندوق انداخت

11:10 جمشید برزگر، تحلیلگر امور ایران در بی‌بی‌سی فارسی که اعلام زود هنگام پیش بینی مقامات مسئول از میزان بالای مشارکت، این احتمال را افزایش داده که میزان مشارکت در انتخابات حتی بیش از 60 درصد اعلام شود

مجموعه ای از عکس های مربوط به انتخابات امروز را ببینید

10:54 علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران و نامزد انتخابات امروز گفته است: "بعد از اعلام نتایج انتخابات، همه افرادی که برای خدمت به این نظام کاندیدا شده‌اند باید به اعتماد و رای مردم احترام بگذارند"

10:05 عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان ایران گفت: "طبق گزارش هایی که تا ساعت ۱۱ به ما ارایه شده است میزان مشارکت مردم در انتخابات نسبت به مجلس هشتم ۸ الی ۹ درصد بیشتر شده است"

9:57 صولت مرتضوی، رئیس ستاد انتخابات ایران در گفت و گو با شبکه خبر تلویزیون ایران پیش بینی کرد که امروز "رکورد جدیدی" از میزان مشارکت در انتخابات در ایران ثبت شود

می توانید از طریق مشاهدات و نظرات خود را در مورد انتخابات ایران با ما در میان بگذارید

9:47 رئیس کمیته امنیت انتظامی ستاد انتخابات استان تهران که در روزهای اخیر "۱۰ نفر که برای انجام اقدامات خرابکارانه توسط بیگانگان وارد کشور شده بودند" به دست دستگاه های امنیتی دستگیر شده اند

9:40 خبرگزاری ایسنا که محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران رأی خود را در مسجدی در میدان قزوین تهران به صندوق ریخته است

9:33 محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و فرمانده پیشین سپاه پاسداران ایران پیش بینی کرد که مجلس آینده مجلسی ائتلافی با حضور گروه های مختلف باشد

9:10 وضعیت سرعت ارتباط اینترنتی در تهران امروز به طرزی محسوس از روزهای عادی بهتر است

9:03 صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران هشدار داده است که دستگاه قضایی ایران به تخلفات انتخاباتی خارج از نوبت رسیدگی خواهد کرد

8:37 ابراهیم امینی، امام جمعه قم پس از انداختن رأی خود به صندوق گفته است: "منکر نیستم که در کشور ما مشکل وجود دارد... [اما] شرکت نکردن در انتخابات مشکلی را حل نمی‌کند"

8:15 هادی شریفی در که سایت الف منتشر کرده به فرهاد جعفری در بخش "ناظران می گویند..." بی‌بی‌سی فارسی پاسخ داده و گفته است که بر خلاف نظر آقای جعفری، حامیان محمود احمدی‌نژاد در انتخابات شرکت خواهند کرد

8:06 خبرگزاری ایلنا که اکبر هاشمی رفسنجانی به هنگام رأی دادن به خبرنگاران گفته است: "انشاء الله نتیجه انتخابات همانی باشد که مردم می‌خواهند و همان رأیی باشد که به صندوق می اندازند" 

7:57 صولت مرتضوی، رئیس ستاد انتخابات ایران گفته است که نتایج انتخابات امروز در حوزه های کوچک ظرف دو روز و در حوزه های بزرگ ظرف سه روز اعلام می شود 

7:42 ستاد نظارت بر انتخابات ایران با صدور اعلام کرد که نظارت بر انتخابات صرفا بر عهده شورای نگهبان است و "هیچ شخص یا مجموعه ای تحت عنوان نظارت و یا هر عنوان مشابه دیگری" حق فعالیت ندارد

محمدتقی کروبی که به تازگی از ایران خارج شده است در گفته است: "شهروندان حق تعیین سرنوشت دارند و این حق را می توانند یک بار با شرکت و یک بار با عدم شرکت در انتخابات به نمایش بگذارند"

7:10 آیت الله ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید ساکن قم پس از آنکه رأی خود را به صندوق انداخت گفت: "ممکن است گله ها و دلخوری هایی وجود داشته باشد، ولی اگر این امر بخواهد مورد توجه قرار گیرد، موجب می شود که دشمن به سرنوشت ما حمله کند

مجموعه گزارش‌ها، اخبار و تحلیل‌های مربوط به انتخابات مجلس در ایران را در در بی‌بی‌سی فارسی بخوانید

7:00 اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران پس از آنکه رأی خود را به صندوق انداخت ابراز امیدواری کرد که "مجلس تبدیل به مرکزی شود که در شرایط خاص کشور تاثیر گذار باشد"

6:55 خبرگزاری رویترز از تهران گزارش داده می‌دهد که شعبه‌های رأی گیری در شمال تهران خلوت است، اما در مرکز و جنوب شهر رأی‌دهندگان در شعبه‌ها صف کشیده‌اند

6:47 حسنعلی نوری، جانشین رئیس ستاد انتخابات ایران می گوید که رأی گیری امروز در 46 هزار و 924 شعبه (بیش از 26 هزار و 200 شعبه شهری و بیش از 20 هزار و 600 شعبه روستایی) انجام می شود

6:20 علی عبداللهی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور ایران : "تدابیر ویژه ای برای حفظ امنیت آرا اتخاذ شده است"

می توانید از طریق مشاهدات و نظرات خود را در مورد انتخابات ایران با ما در میان بگذارید

5:55: آقای نجار از رأی دهندگان خواست که رأی دادن را به ساعات پایانی روز موکول نکنند. او گفت داشتن کارت ملی برای رأی دادن الزامی نیست. این در حالی است که ستاد انتخابات پیش تر که داشتن شناسنامه و کارت ملی برای رأی دادن لازم است

5:52 مصطفی محمد نجار، وزیر کشور ایران در ستاد انتخابات این کشور کنفرانس خبری دارد. این کنفرانس مستقیما از تلویزیون ایران در حال پخش است

5:49 شبکه خبر تلویزیون ایران از حضور "پرشور" رأی دهندگان در حوزه های رأی گیری در سراسر ایران خبر می دهد

سایت خبر آنلاین با انتشار تصویر مربوط به انتخابات ششمین دوره مجلس ایران (12 سال پیش)، یادآوری کرده است که اکبر هاشمی رفسنجانی و محمود احمدی نژاد در آن انتخابات در یک فهرست انتخاباتی حضور داشتند

در انتخابات امروز 290 عضو مجلس ایران برای یک دوره چهار ساله انتخاب می شوند

سازمان دیده بان حقوق بشر پیش تر که دولت ایران به بسیاری از خبرنگاران خارجی که قصد پوشش خبری انتخابات ایران را داشتند روادید نداده است، اما تلویزیون ایران می گوید 350 خبرنگار خارجی (از جمله خبرنگاران رسانه های خارجی مقیم ایران) مشغول پوشش دادن به انتخابات هستند

4:43 رهبر ایران گفت که "تحریم ها و تهدیدهای زبانی" علیه جمهوری اسلامی زیاد است و به همین دلیل انتخابات حساس تر است

4:42 آیت الله خامنه ای در مورد اهمیت این دوره از انتخابات گفت که به دلیل "شرایط" موجود در کشور، اهمیت این دوره از انتخابات زیاد است

4:40 رهبر ایران به تلویزیون ایران گفت که انتخابات وظیفه و حق شهروندان است و "مثل نماز، هر چه به اول وقت نزدیکتر باشد، فضیلت آن بیشتر است"

4:37 آیت الله خامنه ای، رهبر ایران رأی خود را به صندوق انداخت

در حالی که آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران این انتخابات را حساس تر از انتخابات قبلی توصیف کرده است، مخالفان دولت و بخش عمده اصلاح‌طلبان حضور در آن را تحریم کرده اند

4:30 انتخابات مجلس در ایران آغاز شد

اخبار مربوط به انتخابات را به همراه نظرات و مواضع دولتمردان، احزاب و سازمان های مختلف در مورد انتخابات را در طول روز در پوشش ویژه بی‌بی‌سی فارسی دنبال کنید

4:25 انتخابات نهمین دوره مجلس ایران تا چند دقیقه دیگر (ساعت 8 صبح به وقت تهران) آغاز می شود



:: برچسب‌ها: دریا , معماری ,
:: بازدید از این مطلب : 671
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lsdf

به گزارش خبرنگار ایرنا 'سید دادوش هاشمی' روز جمعه در شعبه اخذ رای مسجد جامع گفت: مردم ایران همواره هوشیار و در صحنه بوده اند و امروز نیز به خوبی حساسی اوضاع را درك كرده و می دانند كه حضور گسترده آنها چقدر در اوضاع كشور و حتی دیگر كشور های موثر خواهد بود.

وی افزود: حضور گسترده امروز مردم ایران سبب شادی خود ملت و نیز كشورهایی كه چشم امیدی به ایران دارند خواهد بود و بار دیگر دشمنان این مرز و بوم و اسلام را ناامید از نقشه های خود می كند.

وی گفت: مردم ایران همواره پشت سر ولایت فقیه حركت خواهند كرد و امروز نیز با لبیك به رهنمودهای مقام معظم رهبری، گزافه گویی های دشمنان را بر دنیا آشكار می كنند.

استاندار كرمانشاه همچنین از مردم استان كرمانشاه درخواست كرد كه در انتخاب اصلح ترین نماینده حساسیت به خرج دهند كه انشاءالله نمایندگانی شایسته برای دفاع از كرمانشاه در مجلس داشته باشیم.

7456/567/ 1645



:: برچسب‌ها: انگلستان ,
:: بازدید از این مطلب : 631
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lsdf

به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا، در پایان این دور 'همایون توفیقی' استاد بزرگ گیلان به همراه اولگ كورنیف استاد بزرگ شطرنج روسیه و لئون بابوجیان از ارمنستان با برتری برابر حریفان خود با كسب سه امتیاز در صدر جدول گروه A این دوره از رقابت ها كه شطرنج بازان دارای درجه بین المللی بالای 2100 حضور دارند، قرار گرفتند.

در جدول گروه بانوان نیز مهرنوش زوارموسوی، خاطره عزیزی و هانیه علیس اكبری از ایران برابر حریفان خود به برتری رسیدند و با كسب سه امتیاز در صدر قرار گرفتند، خاتین باقریوف از جمهوری آذربایجان نیز با كسب 5/2 امتیاز در تعقیب صدرنشینان می باشد.

دهمین دوره رقابت های شطرنج بین المللی جام خزر با حضور حدود 530 شطرنج باز از ایران و 11 كشور خارجی از عصر روز چهارشنبه در شهرستان رشت آغاز شده است.

شطرنج بازان حاضر در این دوره از رقابت ها، در 11 دور به روش سوییسی و به مدت هشت روز در مجموعه ورزشی یادگار امام شهرستان رشت با هم رقابت می كنند.ك/3

7285/695/506



:: برچسب‌ها: شب ,
:: بازدید از این مطلب : 593
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lsdf
هوگو چاوز

هوگو چاوز، هفته گذشته و پیش از سفر به کوبا

هوگو چاوز، رئیس جمهوری ونزوئلا، در اولین اظهار نظر بعد از انجام یک عمل جراحی در کوبا، برای مردم کشورش پیام فرستاد که حالش در حال بهتر شدن است.

آقای چاوز در توئیتر نوشت که همچون یک کرکس آمریکایی "در حال اوج گرفتن است." بعد هم اضافه کرده که "همه عشقم را برای شما می فرستم. ما زنده می مانیم. ما برنده می شویم."

کرکس آمریکایی (condor) بزرگترین پرنده در نیم کره غربی زمین است. بومیان آمریکا، برای این پرنده اهمیت زیادی قائل هستند.

آقای چاوز پیش از این هم یک جراحی دیگر داشت و یک غده سرطانی را از لگنش خارج کردند.

بار دیگر و تنها هفت ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری در ونزوئلا، آقای چاوز دوباره زیر تیغ جراحی رفته است.

اگر در انتخابات پیش رو او برنده شود، شش سال دیگر رئیس جمهوری ونزوئلا باقی می ماند.

معاون او به تلویزیون دولتی ونزوئلا گفته است که تلفنی با آقای چاوز صحبت کرده و او گفته که در حال بهبود است.

با این حال هنوز معلوم نیست که رئیس جمهوری ونزوئلا چه زمان می خواهد که به کشورش باز گردد.

او در حال حاضر در بیمارستانی در هاوانا، پایتخت کوبا، بستری است.

هنوز به طور رسمی اعلام نشده که بیماری هوگو چاوز چقدر پیشرفته است و چه مدت است که او دچار این بیماری است. تنها شایعاتی از کاراکاس درز کرده که حال و احوال رئیس جمهوری، بدتر از آن است که گزارش شده است.

دولت ونزوئلا هم "راست های افراطی" این کشور را متهم می کند که این شایعات را منتشر می کنند.

آقای چاوز پیش از این یک عمل جراحی و چهار دوره شیمی درمانی را در کوبا پشت سر گذاشته بود.

او در اکتبر سال ۲۰۱۱ (حدود پنج ماه پیش) گفته بود که از شر سرطان خلاص شده است اما همین هفته گذشته اعلام کرد که برای یک عمل دیگر باید به کوبا برود.



:: برچسب‌ها: جدید ,
:: بازدید از این مطلب : 668
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lsdf

به گزارش ایرنا به نقل از تلویزیون دولتی تركیه در این دیدار مسائل مربوط به همكاریهای تركیه با اقلیم كردستان عراق در امور امنیتی و همكاری در مبارزه با تروریسم به ویژه عناصر حزب كارگران كرد تركیه 'پ.ك.ك' مورد بررسی قرار گرفت.

'مراد اوزچلیك' از دیپلماتهای بنام تركیه است كه پیشتر چند سال سفیر تركیه در عراق بود.

این مقام امنیتی تركیه در سفر به اربیل هم چنین با 'نچیروان بارزانی' نخست وزیر سابق اقلیم كردستان عراق و 'مسرور بارزانی' پسر مسعود بارزانی و مسئول سازمان اطلاعات اقلیم كردستان عراق نیز دیدار كرد.

مراد اوزچلیك اخیرا از آمریكا نیز دیدار كرده بود.

خاورم ** 2010**230



:: برچسب‌ها: عکس , خام ,
:: بازدید از این مطلب : 603
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lsdf

به گزارش روز جمعه ایرنا، آیت الله ناصری با حضور در شعبه شماره یك اخذی رای مستقر در مسجد حظیره یزد با بیان اینكه مردم دوست و دشمن خود را می شناسند و می دانند كه غربیها و استكبار جهانی دوست ما نیستند، افزود: مردم به توطئه ها و رسانه های غربی اهمیت نمی دهند و مقابل آنها ایستادگی می كنند.

وی اظهار داشت: دشمنان قبل از انقلاب به این كشور ظلم می كردند و بعد از انقلاب هم دشمنی های آنها علیه نظام اسلامی بیشتر شده است.

ناصری اضافه كرد: آنها می خواهند با توطئه ها و نقشه های خود حاكم این كشور شوند ولی كور خواندند و سخت در اشتباه هستند.

نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد گفت:ملت ما طی 33 ساله گذشته با حضور در عرصه های مختلف و انتخاباتی كه برگزار شده است وفاداری و عشق و ایمان خود را به راه امام و شهیدان و همچنین ولایت فقیه نشان دادند.

وی از عموم مردم استان خواست كه در همان ساعت اولیه به شعب اخذ رای مراجعه و رای خود را به صندوق بیاندازند.

7546/1968



:: برچسب‌ها: بچه ها , شهری , ژاپن ,
:: بازدید از این مطلب : 716
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lsdf

به گزارش ایرنا به نقل از منابع محلی، بر اساس اعلام كمیسیون انتخابات پاكستان، انتخابات امروز برای دستیابی به 54 كرسی از مجموع 104 كرسی مجلس سنای این كشور برگزار شدہ است.

عضویت شش ساله 50 سناتور عضو مجلس سنای پاكستان در تاریخ 11 ماہ مارس ( 21 اسفند ) امسال به پایان می رسد.

بر این اساس , ھر سه سال یكبار انتخابات برای تعیین 50 عضو جدید مجلس سنای پاكستان برگزار می شود و این درحالی است كه بر اساس مصوبه سال 2010 قانون اساسی پاكستان ، چھار كرسی مجلس سنای این كشور به اقلیتهای مذهبی در این كشور تعلق دارد.

در مجموع؛ حدود 98 نامزد وابسته به احزاب مختلف سیاسی و آزاد در پاكستان در این دورہ از انتخابات مجلس سنای پاكستان شركت كردہ اند.

در انتخابات مجلس سنای پاكستان اكثر سناتورھا توسط نمایندگان چھار پارلمان ایالتی و ھمچنین سناتورھای اسلام آباد توسط نمایندگان پارلمان ملی پاكستان انتخاب می شوند.

وظیفه اصلی اعضای این مجلس، برقراری توازن و صلح در بین ایالتها و تقویت و ترویج امور این مناطق است.

سناتورھای مناطق قبایلی پاكستان نیز توسط نمایندگان این مناطق در پارلمان ملی انتخاب می شوند و تعداد سناتورھای چھار ایالت پاكستان ﴿سند، پنجاب، بلوچستان و خیبرپختونخوا﴾ نیز یكسان خواھد بود.

رای گیری تا ساعت 16 به وقت محلی ادامه خواھد یافت و نتایج آن تا شامگاہ ھمین روز اعلام می شود.

كمیسیون انتخابات پاكستان نظارت كامل بر روند رای گیری در پارلمان ھای ایالتی و ملی را بر عھدہ دارد.

ناظران سیاسی در پاكستان معتقدند كه حزب مردم پاكستان ﴿حزب حاكم﴾ برای اولین بار در این دورہ از انتخابات به عنوان پر قدرت ترین حزب در مجلس سنا در 15سال گذشته ظاھر شده است.

پیش از این؛ یوسف رضا گیلانی نخست وزیر و چند تن از وزرای كابینه دولت پاكستان به برگزاری انتخابات عمومی زود ھنگام پس از انتخابات مجلس سنای این كشور اشارہ كردہ بودند.

یوسف رضا گیلانی گفته بود كه برای برگزاری انتخابات زود ھنگام پارلمان ملی پاكستان با احزاب مخالفت دولت گفت وگو خواھد كرد.

آساق ** 1095**1789**



:: برچسب‌ها: هاوایی , باغ وحش , بریتانیا ,
:: بازدید از این مطلب : 637
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : lsdf

مردم باید چشمها را باز كنند، ملتفت باشند. خوشبختانه مردم ما بیدارند. افرادي كه می توانند انسان را خاطرجمع كنند، بین انسان و خدا حجت براي انسان درست كنند، انسان به اینها اطمینان كند، آنجایي كه خودش می تواند تحقیق كند، تحقیق كند. اینها لازم است. باید دقت شود. ان‌شاءالله انتخابات خوبي انجام بگیرد؛ انتخابات پرشور، با حضور مردم. مردم درست بشناسند، درست انتخاب كنند و ان‌شاءالله مجلسي تشكیل شود باب نظام اسلامي و به لطف الهي ان‌شاءالله همین جور هم خواهد شد.

ما اگر از خدا بخواهیم، وارد بشویم، تك تك ما احساس مسوولیت كنیم، قصدمان این باشد كه نظام اسلامي و اسلام و ملت ایران را سربلند كنیم، خوشبخت كنیم، سعادت براي دنیا و آخرتمان فراهم كنیم، راه الهي بسته نیست. ما اگر چنانچه قدم برداریم، خداي متعال راه را باز می كند؛ عمده این است كه ما همت كنیم، تصمیم بگیریم، بنا بگذاریم.

من مطمئنم كه این انتخابات براي ملت هاي دیگر هم یك نشانه‌اي است. براي همین هم هست كه دستگاه‌هاي خبیث استكبار، از آمریكا و انگلیس و صهیونیست ها و دیگران، دارند مرتبا تلاش می كنند كه این انتخابات را به یك جوري خراب كنند، مخدوش كنند. كشورهاي دیگر نگاه می كنند، ببینند این پیشكسوت انتخاباتي و انقلابي - كه ملت ایران است - چه كار خواهد كرد.

ملت ایران در این زمینه، جزو پیشكسوت هاست. ملت هاي دیگر نگاه می كنند، ببینند انتخابات در ایران به كجا خواهد رسید. استكبار دوست دارد كه انتخابات در كشور ما آنچنان بشود كه ملت ها را مایوس كند.

* از بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم قم (نوزدهم دیماه 1390)

فراهنگ**1003**



:: برچسب‌ها: خانواده , تورنتو , سبز ,
:: بازدید از این مطلب : 769
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1390 | نظرات ()