' كندوان ' ، تنها روستای صخره ای همیشه زنده جهان
نوشته شده توسط : lsdf

البته شگفتی و جذابیت این روستا در بین دو روستای صخره ای و شگفت انگیز دیگر جهان زمانی جلوه گر می شود كه بدانیم در این روستای صخره ای هنوز زندگی در جریان است و همه روزه عده ای از سر صبح تا شب در حال فعالیت در این روستای توریستی هستند.

روستایی تاریخی با خانه های صخره ای و مردمی ساده دل و مهمان نواز كه سالانه پذیرای بیش از 300 هزار گردشگر از اقصی نقاط كده خاكی است.

خانه های این روستا كه از دل صخره های كله قندی شكل دامنه كوه سهند كنده شده با وجود كوچكی و بی آلایشی چنان زیبایی و صلابتی دارد كه همین كوچكی گویای زحمات كشیده شده برای كندن این صخره هاست.

به عقیده محققین قدمت وجود این صخره ها كه به كران نیز معروف است به هفت هزار سال پیش و قدمت زندگی در آن نیز به یكهزار و 500 سال پیش می رسد.

هر یك از این كران ها كه بعضا تا پنج طبقه ارتفاع دارد متعلق به اهالی آن است و ساكنان این كران ها سعی كرده اند تمام اجزای خانه را از این صخره ها بسازند، حتی دامداران این روستا حفره های را نیز برای نگهداری احشام خود به وجود آورده اند كه هنوز از آنها برای نگهداری دام و طیور استفاده می شود.

در دل این صخره های بلند كه ارتفاع بعضی از آنها به 40 متر می‌رسد، طبقات اول به آغل، میانی مسكونی و طبقه آخر نیز به انبار اختصاص داده شده است كه به خانه های صخره های آپارتمانی نیز ملقب است.

روستای كندوان دارای مسجد، حمام، مدرسه و آسیاب می‌باشد و كران مسجد بزرگ‌ ترین كران روستا را تشكیل می دهد.

به گفته ساكنین این كران ها، وضعیت خانه هایشان و جنس صخره ها به گونه ای است كه در فصل زمستان خانه را گرم و در فصل تابستان نیز خانه را خنك نگه می دارد كه این موضوع یكی دیگر از شگفتی های این روستای تاریخی به شمار می رود.

روستای تاریخی كندوان به عنوان قطب گردشگری دركشور مركزیت چندین مركز گردشگری دیگر ازجمله روستای تاریخی حیله ور، مراتع توریستی ارشدچمن، كوه سلطان، دامنه های سرسبز شمالی كوه سهند و طبیعت زیبای اسكو را دارد.

علاوه بر این جذابیت ها، آب معدنی گوارای كندوان كه از دل یكی از تپه های این روستا می جوشد، از شهرت فراوانی برخوردار است و گفته می شود خاصیت درمانی بالایی دارد.

این روستا كه در 52 كیلومتری تبریز مركز آذربایجان شرقی قرار گرفته به سبب ویژگی معماری صخره ای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است.

بازارچه روستای كندوان نیز به نسبت وسعت و تعداد غرفه های فروش آن، یكی از پرمشتری ترین بازارهای كشور محسوب می شود كه در آن محصولات كشاورزی این روستا از جمله گردو، گیاهان دارویی، دوشاب، عسل، بادام و گل محمدی و ... به فروش می رسد.

در این بازارچه همچنین صنایع دستی زنان روستا شامل گلیم، جاجیم و روسری های كلاقه ای به فروش می رسد كه طرفداران زیادی دارد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در زمینه اقدامات انجام شده در راستای رفاه حال گردشگران و رونق گردشگری در این روستا گفت: با توجه به اینكه این روستای تاریخی ظرفیت لازم برای ثبت جهانی را دارد لذا همه اقداماتی كه در این روستا انجام می شود در راستای ثبت جهانی است.

تراب محمدی افزود: مرمت كران ها، مرمت حمام سنگی و مرمت مسجد سنگی آغاز شده و علاوه بر آن سعی می شود ساخت و سازهای غیرمجازی كه در حاشیه كران ها صورت گرفته تخریب و به روستای جدید دریك كیلومتری روستای تاریخی منتقل شود.

وی گفت: شبكه فاضلاب روستا به صورت كاملا صنعتی اجرا و به اتمام رسیده و پنج هزار مترمربع كف سازی نیز در روستا اجرا می شود.

محمدی ابراز كرد: برای سهولت در رفت و آمد گردشگران و عدم آسیب رسانی تردد خودروها به كران ها، كمربندی جدیدی كه از یك كیلومتری روستا آغاز می شود، در حال احداث است و ورود هرگونه خودرو به این روستا پس از اتمام این كمربندی ممنوع خواهد بود.

وی اعلام كرد: پس از ممنوعیت تردد خودرو در این روستا، عبور و مرور گردشگران در روستا با قاری و ماشین های كوچك برقی امكان پذیر خواهد بود.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: فاز دوم هتل صخره ای كندوان نیز در حال اجراست و در نیمه دوم سال جدید به بهره برداری خواهد رسید كه می تواند پذیرای گردشگران خارجی و داخلی باشد.

وی گفت: در كل مجموعه اقدامات انجام شده در این روستا موجب رونق گردشگری در این روستا و كسب درآمد برای روستاییان خواهد بود.

محمدی اعلام كرد: در چهار سال گذشته این روستای تاریخی و توریستی رتبه برتر در جذب گردشگر را در منطقه داشته است كه حكایت از زیبایی و جذابیت های گردشگری آن دارد.

گزارش از: سعید حبیبی

7237/587





:: برچسب‌ها: موزه ,
:: بازدید از این مطلب : 385
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: